Terug naar resultaten

nieuw TAI CHI/ Qigong in margraten

van 3 november 2019 10.00-11.00 uur tai chi/Qigong in margraten . gymzaal president Kenedystraat 40 margraten .

vanaf november 2019 sarten we op dinsdag ochtend 10.00-11.00 uur  met de training TAI CHI/QIGONG IN SAMEN WERKING MET DE GEMEENTE MARGRATEN BEWEGEN VOOR OUDREN .

op maandag avond is er een training tai chi/qigong in wijlre op de basis school tienbunder te wijlre 19.00-20.00 uur.

KOM IN BEWEGING MET TAI CHI/QIGONG VOOR 55 PLUSSERS.

Taichi/ Qigong is een chinese bewegingsleer om energie,vitaliteit ,gezondheid en bewust zijn te ontwikkelen.Verder is Taiji Qigong goed voor een sterk zenuwgestel,rustgevend en heeft het een stimulerende werking op de geest.Taiji Qigong draagt niet allleen positief bij aan de verbetering van het bindweefsel,pezen ,spieren en energiecirculatie (Qi),maar helpt ook negatieve emoties weg te nemen.In china worden deze toaistische gezondheidsoefeningen al langer dan 2000 jaar toegepast.Ze zijn daar een vast onderdeel van de chinese geneeskunde tcg (traditionele chinese geneeskunde) in ziekenhuizen en parken zie je mensen trainen.Taiji Qigong is een chinese bewegingsleer waarbij je door ronde en vloeiende ,harmonieuze bewegingen je bewust omgaat met lichaam en geest.Omdat je in taiji Qigong met je energie werkt in plaats van met je spierkracht ,ben je vele malen sneller en krachtiger dan iemand die louter spieren gebruikt.In Taiji Qigong leer je je weerbaar te maken tegen invloeden van buitenaf zoals stress ,ziekte s,weer en een bepaalde mate van zelfverdediging.

De chinese ontdekte ver voor christus al  dat vermoeidheid,pijn ,stijfheid ,gewrichtsklachten,chronische aandoeningen en fysieke en mentale en emotionele ziekte kunnen optreden door een gebrekkige of geblokkeerde stroom van vitale energie.Met Taiji Qigong ontwikkel en verzorg je je levensenergie.,het chinese antwoord op de grote vragen van onze maatschappij:hoe word en blijf ik gezond en vitaal.

Het mooie is dat deze eenvoudige,rustige oefeningen zo krachtig en makkelijk toe te passen zijn dat iedereen op eigen niveau kan deelnemen ongeacht leeftijd en stijfheid .In tegenoverstelling tot de meeste sporten en spierkracht trainingen.

In de les is er aandacht voor opbouwen van energie,houding ,ademhaling,zachtheid en mentale rust. stilstaande houdingen wisselen af met zachte bewegingen die op een rustig tempo worden uitgevoerd en herhaald.

Je hebt geen bijzondere kleding of gereedschappen nodig om mee te doen ,los zittende kleding en makkelijke/platte schoenen is voldoende om mee te doen.

energie training en reguliere trainingen voor je conditie of lenigheid zijn verschillende dingen,de kennis hoe je energie kunt opbouwen en verzorgen voor je gezondheid is nog vrij schaars in nederland (zeker in limburg). ik als shifu heb deze kennis en heb deze kennis zelf ook in nog geen andere trainingsmethode terug gevonden of kunnen ervaren.deze lessen zijn bijzonder zeker voor mensen die op een verantwoordde manier willen bewegen en aan hun gezondheid willen werken .

SPREEKT DIT JE AAN MOET JE ZEKER ONZE LESSEN EENS PROBEREN .

 

WAT ZIJN DE VOORDELEN ALS JE TAIJI QIGONG GAAT TRAINEN .

 

-BETER BALANS LICHAAM EN GEEST.

-VERBETERING VAN BINDWEFSEL,PEZEN,SPIEREN,EN DE ENERGIE CIRCULATIE .

-MINDER NEGATIEVE EMOTIES

-MEER KRACHT DOOR EFFECTIEF GEBRUIK ENERGIE.

-GERINGE INSPANNING.

-MEER VEERKRACHT.

-RUSTGEVEND.

-ONDERSTEUNEND BIJ GRONISCHE GEWRICHT EN GEZONDHEIDSKLACHTEN .

 

 

 

VOOR WIE 

 

Taiji Qigong is geschikt voor iederen die meer balans wil tussen lichaam en geest en gezonder in het leven wil staan.Door de geringe inspanning is Taijij Qigong voor bijna iedereen te beoefenen .Daarnaast helpt taiji Qigong ook het verhelpen of verzachten van vele chronische gezondheidsklachten. 

 

aanmelden of interesse in deze lessen :

mail : rjmnelissen@home.nl

tel: 0640365086.

kungfu-01 kungfu-02